Ads

Cer pikir, sebenarnya kalau jual produk mudah sangat..Sebab apa? Yelah, jual barang boleh je jerit “jual jual…dua singgit dua singgit..” Tapi kalau bisnes servis? Macam mana?

Orang yang buat bisnes servis ni lain sikit, bukannya sama macam jual barang..Macam 3 orang jejaka ni, mereka ada cara tersendiri. Tapi, kenapa nak buat servis berbanding jual barang? Jom baca kisah mereka!

3-usahawan-bisnes-servis

Kisah pertama ni tentang Tuan Mohd Fariduys Sapian..Sebelum dia berganding bahu bersama bisnes partnernya Tuan Abdul Hadi untuk bisnes bengkel, Tuan Fariduys merupakan seorang kontraktor elektrik..

Apa yang buatkan Tuan Fariduys beralih kepada bidang bisnes bengkel bila bisnes kontraktornya gagal sebab rugi sampai lebih RM100,000. Banyak tu gais! Sebabkan tu juga dia terpaksa gadaikan 3 buah keretanya.

Keadaan tu buatkan Tuan Fariduys rasa down dengan bisnes..Tapi, semuanya berubah bila dia bersama business partner nak buka bisnes bengkel. Tuan Fariduys jugalah yang ajak rakannya ke program RichWorks, katanya nak tambah ilmu

Dari situ, banyak kejayaan yang mereka kecapi bersama-sama, kewangan semakin stabil dan keadaan keluarga lebih senang..Baru-baru ni hingga Jun 2019 je, jualan mereka mencatat RM1.3 juta! Power beb!

Tu baru kisah pertama, macam mana dengan kisah kedua? Kali ni kisah tentang interior designer, Tuan Lokman Hakim – pemilik syarikat IDW Design & Built Sdn Bhd.

Mula-mula buat bisnes semuanya hentam kromo je, buat pakai yang tahu je..entah jadi ke tidak. Walaupun bisnes Tuan Lokman dan isterinya Puan Rabiatul dah cecah usia lebih 10 tahun…

Ramai usahawan kurang yakin bila jalankan perniagaan servis sebenarnya – untung tak banyak, tak pandai nak ‘jual diri’ dan banyak lagi…Tuan Lokman berjaya buktikan yang bisnes servis ni pun boleh jalan bila adanya ilmu.

Semuanya berterima kasih pada mentor mereka Dr Azizan Osman, dan juga team RichWorks yang banyak bantu mereka dari bisnes yang tunggang langgang kepada lebih stabil..

Sekarang ni untuk kisah ketiga pula..Korang dah ready? Kisah ketiga ni rasanya ramai juga yang dah kenal dia ni. Kalau sebut pasal pelaburan saham, dia ni lah yang pakarnya – Dato Dr Nazri Khan.

Mungkin orang fikir kalau dah berstatus Dato’ nak belajar apa lagi, kan? Tapi bukan bagi Dato Dr Nazri Khan ni..Malah, dia bukanlah seorang yang petah bercakap depan orang ramai macam sekarang sebenarnya…

Disebabkan dulu dia hanyalah penganalisa data, Dato Dr Nazri Khan bukan seperti dirinya yang sekarang. Bila dah belajar banyak perkara dari Dr Azizan Osman, dia terus jadi lebih yakin..

Sejak tu, dia tak pernah stop belajar dengan Dr Azizan Osman, dialah antara #AnakDidikDrAzizan yang paling lama dan komited..Dengan bisnesnya Vega Hermosa International, Dato Dr Nazri Khan dapat pergi lebih jauh dan bantu orang untuk melabur dengan betul.

Amacam? Mereka ni dulu pun tak yakin dengan bisnes servis mereka..Tapi semua tu sebenarnya tak ada apa pun bila ada ilmu yang betul dan komited nak bantu orang ramai..

Macam team kami, kami nak bantu anda kalau anda nak jadi seperti ketiga-tiga usahawan ni..Hanya komenkan di bawah ataupun PM, nak lagi mudah layari www.NakUbahHidup.com

Anda mesti dapatkan tempat ke program Nak Ubah Hidup, bukan apa..Jangan rugikan diri sendiri dengan terlepas peluang dapatkan tawaran pecah dewan. Bagitahu rakan anda sekali ye!

#TeamRichWorks
#NakUbahHidup
#ResultMatters
#TakNakUbahHidupLagiKe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>