Ads

Kadang-kadang, orang tak tahu apa yang dihadapi bila nak berjaya atau ubah sesuatu..Apa yang orang tahu, hasilnya je. Sama macam 3 wanita ni..sebelum berjaya, hidup mereka tak senang pun..Kisah mereka ni best sangat, korang kena baca sekarang.

Korang pernah dengar nama ‘Ayaq Mangga’? Haaa…yang ni kisah founder dia, Puan Siti Aisyah Kamaruddin ataupun yang menggelarkan dirinya sebagai bonda kepada teamnya..

Disebalik kejayaan Puan Aisyah, sebenarnya tersimpan satu pengalaman yang dilalui sebelum menempa nama..Sebelum ni Puan Aisyah pernah berniaga juga, tapi di pasar malam dan bazaar ramadhan je…

Entah kenapa, kehidupan Puan Aisyah jadi tak tentu arah bila tak mampu nak bayar sewa rumah ataupun beli keperluan. Sebabkan terdesak, Puan Aisyah terpaksa gunakan duit orang sedekah untuk anaknya supaya mereka masih ada tempat tinggal.

Kehidupan dia mula berubah bila sahabatnya ajak ke program RichWorks, dan sampai sekarang dia ingat pada saat-saat tu..Tah kenapa, Puan Aisyah boleh yakin walaupun dia jual air mangga je…

Ternyata keyakinan Puan Aisyah berbaloi! Bisnesnya sebelum ni mampu pergi takat RM20,000 je, itu pun tak konsisten. Tapi meningkat setiap bulan sampai ke RM600,000 sebulan lepas beberapa kali join program RichWorks..Terer, kan?

Kisah kedua ni tentang pemilik syarikat yang mengeluarkan makanan kacang snek..Kalau orang yang gemar makan kudap-kudap, mesti kenal dengan Wany’s Snack kan? Jom baca kisah Puan Mawarni Namli ni pula..

Semuanya bermula bila Puan Wany mulakan bisnes sebagai seorang stokis. Lama kelamaan, dia pun dah ada bisnes sendiri..Semuanya hasil daripada usahanya dan datang ke program RichWorks.

Mak lah orang yang paling kuat bagi dia sokongan buat bisnes. Puan Wany percaya pada keberkatan dan doa ibu. Dia selalu minta Mak doakan dia jadi jutawan, dan mak tak pernah berhenti doakan.

Pada satu saat, semuanya terbayar bila Puan Wany dah berjaya jadi jutawan. Alhamdulillah..Nak tunaikan mak, Puan Wany bina sebuah rumah khas untuk Mak lepas bertahun pengorbanan dan hidup bersama.

Sayangnya, sebabkan dia tak upgrade ilmu je bisnes dia makin lama makin drop dan hampir ditutup. Apa yang buatkan dia bangkit semula adalah sebabkan team dan leader stokisnya sendiri yang masih ada kepercayaan pada Puan Wany..

Selepas hadir ke program RichWorks, Puan Wani mula praktikkan ilmu sikit demi sikit untuk bisnesnya. Dari situ juga wujudnya produk Wany’s Snack..Sampai sekarang Wany’s Snack dah berjaya capai hingga RM4 juta! Jual kacang je boleh sampai macam tu beb…

Amacam? Korang dah ready nak baca kisah ketiga ni? Nanti dulu…Korang kena kongsikan kisah ni pada rakan yang lain supaya mereka pun dapat belajar sesuatu macam anda..Boleh boleh?

Kalau korang minat sambal, nama Sambal Garing Che Nor mesti nama pertama yang muncul dalam fikiran kan? Ini kisah Puan Noraida Aznita Azizan atau lebih mesra dengan panggilan Che Nor..

Niat Che Nor sebenarnya nak ubah nasib keluarga..Siapa tak nak hidup senang kan? Tambah pula bila Che Nor dibesarkan dalam keluarga peniaga, di universiti pula dia makin terpengaruh nak berniaga sendiri…

Fokus yang diletakkan dalam berniaga tersasar bila dia gagal dalam pelajaran..Perkara ni membuatkan hubungan yang tidak berapa baik dengan ayahnya. Itulah saat dia buat keputusan untuk hadir ke program RichWorks buat pertama kali…

Sejak tu, dia bertungkus lumus berniaga untuk buka restoran sendiri. Kalau dah nama pun usahawan, mesti dalam fikiran ada banyak sangat idea baru. Dari situlah wujudnya idea untuk buat Sambal Garing..

Sehingga kini, Sambal Garing Che Nor lah yang buatkan siapa Noraida Aznita sekarang..Apa yang membanggakan, jualannya bertambah baik hingga dikenali ramai orang. Jualan hingga bulan Jun je tahun inidah capai RM4.9 juta! Hebat kan?

Power gila kan 3 usahawan wanita ni? Air mangga, kacang dengan sambal – Idea yang dari rumah je beb, pun boleh jual sampai jadi jutawan. Tak boleh brain! Tapi mereka memang hebat, kalau tak mesti anda tak tahu..betul betul?

Kalau 3 orang wanita ni boleh buat, anda pun mesti boleh buat juga! Mulakan langkah anda sekarang dengan join ke program Nak Ubah Hidup sekarang…

Kalau bukan sekarang, bila lagi? Nak tunggu apa lagi? Dewan nak pecah dah tu beb…Komenkan ‘i nak ubah’ di bawah ataupun nak lagi lanjut PM je team sosial media kami. Nak lagi mudah dari tu? Layari www.NakUbahHidup.com

Nak Ubah Hidup

nak-ubah-hidup

#TeamRichWorks
#NakUbahHidup
#ResultMatters
#TakNakUbahHidupLagiKe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>