Ads

Anda nak tahu?

Ini 5 Sebab Ramai Usahawan Bisnes Mereka Tutup, Tukar-tukar Bisnes atau Struggle Tidak Buat Banyak Sales dan Duit?

  1. Mereka sebenarnya tidak pasti atau tidak tahu pun tentang “game” bisnes yang sebenar

Macam orang nak main badminton, tapi tak tahu main. Tak tahu peraturan atau rules of the game. Tak tahu cam mana yang dikira markah score. Tak tahu nak pegang racket badminton pun.

2. Mereka bisnes ikut-ikutan. Tengok orang lain buat, mereka buat… tapi tak jadi…

Seronok tengok orang lain berniaga dan berjaya, mereka mahu menjadi seperti mereka tetapi tidak mahu ikut steps mereka yang berjaya.

Umpama orang nak daki gunung, mereka nampak ada track dan ada orang lain yang dah biasa turun naik ikut track tu… Tapi mereka pilih jalan susah… cuba nak buat track sendiri… Orang lain mungkin ambil masa 2-3 jam sampai atas, anda mungkin end up sesat 2-3 hari atau dibaham rimau…

3. Mereka nak bisnes hanya nak bisnes “geli-geli”… Bukan nak bina serious business. Ini betul terutamanya mereka yang kerja makan gaji sambil berniaga! Mereka sayangkan pencen yang mereka dapat bila pencen umur 56 nanti, di mana gaji mereka tinggal separuh sahaja sedangkan kos hidup mereka makin meningkat…

Mereka rasa “secure”… Tapi “secure” ke?

4. Mereka nak jadi usahawan yang capai juta-juta tapi mereka tidak mahu dibimbing untuk capai juta-juta tersebut. Mereka rasa mereka boleh “cuba” sendiri…

Mereka lupa yang masa berjalan, kos sara hidup semakin meningkat, tanggungjawab meningkat… Dan mereka tidak banyak masa untuk “cuba” sendiri…

Mereka nak buat tindakan dalam kepastian.

5. Kebanyakkan usahawan tahu 9/10 rezeki adalah dari perniagaan, tapi kenapa kebanyakkan usahawan bisnes tak buat duit yang banyak? Kadang-kadang makan gaji lebih banyak dari income business mereka…

Kenapa? Sebab mereka bukan setakat tidak ada ilmu marketing tetapi mereka suka tekan FBAds dan tekan “boost”…

Ramai anak didik Titan saya berkongsi baru-baru ini dalam Titan Summit 2020 seperti Founder Faith Fleur – Siti Mariam, Founder Mamasab Bakery – Nor Sabrina (Mamasab) yang mampu buat sales RM2.8 juta sebulan dan RM6 juta lebih sebulan pada bulan April dan selama dibimbing oleh saya…

Mereka diajar menguasai Zero Kos Marketing. Mereka tidak guna FBAds seperti ramai orang… Yang guna FBAds tu ada jualan RM6 juta sebulan?

Mamasab buat jualan lebih RM15 juta tahun 2019. Puan Halimah yang tidak sekolah kecuali sekolah RichWorks pun mampu capai jualan lebih RM18 juta tahun 2019…

Anda?

Anda kerja atau berniaga beberapa keturunan pun belum tentu capai RM18 juta setahun jika tiada ilmu dan guidance yang betul!

Saya pun tak faham.

Saya percaya ramai orang yang berniaga even dari kosong, jika komited nak dibimbing Insha Allah boleh capai tahap usahawan yang mampu buat juta-juta sepertimana anak didik saya…

Tapi masalahnya apa? Ramai lebih sayangkan kerja dia dan alasan mereka tidak ada masa nak belajar… Tidak mampu nak belajar tapi mereka mampu rugi dalam bisnes bertahun-tahun.

Itulah sikap utama yang membezakan mereka yang berjaya dengan tidak atau belum…

Anda lebih sanggup buang masa, buang duit habiskan tukar-tukar bisnes atau stuck pada tahap yang sama dari buat tindakan belajar sekarang!!

Hakak Maneh Pekasam Daging bekas kerani sekolah pun boleh capai beberapa juta sales tahun lepas dan tahun ini ketika PKP April jualan capai RM632K… PKP kot?

Mesti ada ilmu dan formula yang mereka ini tahu dibandingkan ramai di luar sana!

Sampai bila nak hidup biasa-biasa Sis?

Sibuk nak Raya beli tudung, beli itu ini… Hutang keliling pinggang… Macam bisnes tapi tak buat duit…

Sampai bila?

Sampai bila nak hidup dan bisnes pada tahap kewangan yang sama?

Tak teringin ke buat perubahan sekarang?

Jika anda boleh ubah sekarang nasib diri, keluarga dan capai Kebebasan Masa, Kewangan dan Bebas Buat Pilihan dengan bina bisnes dengan berjaya bila ada bimbingan yang betul… Kenapa nak tunggu 2021?

Anda ada keinginan yang tinggi nak capai 1st million tahun ini juga Insha Allah?

Sanggup dibimbing sekarang sampai anda dapat berhenti kerja dan bina bisnes tahap beberapa juta setahun?

Nak ubah hidup sekarang?

Dan sanggup dibimbing?

Komited sekarang!

Saya nak bimbing dan bina 1,000 usahawan dan jutawan baru untuk 2020 ini!

It’s Now or Never!

Jangan tangguhkan kejayaan anda Sis!

Love,
Dr Azizan Osman
MenThor

P/S:
Kepada yang bakal belajar dalam sesi online MMM – Millionaire Marketing Mastery bermula Jumaat ini (8-10 Mei 2020), pastikan 100% komited dari mula sampai habis!

Semua Titan yang anda tonton di Titan Summit 2020, peningkatan jualan mereka selepas MMM ini!

Tinggal 3-hari sahaja lagi! Klik link ini richworks.com/titansummit2020-program untuk peluang anda ditaja sponsorship RM10,000 dari RichWorks untuk hadir ke program Millionaire Marketing Mastery sekarang.

Sponsorship ini hanya ditawarkan semasa Titan Summit 2020, tapi kami nak bantu anda yang tak berkesempatan join untuk rebut peluang ini sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>