Ads

Berapa ramai dari kita yang susah nak bina hubungan yang baik dengan keluarga? Kena tunggu raya je baru nak bermaaf-maafan. Berapa ramai yang tak ada hubungan yang baik dengan ibu bapa sendiri, ibu bapa yang melahirkan dan membesarkan kita ni?

Tak mudah ye anda sebagai usahawan tak mampu nak handle otak dan emosi sendiri… Apa yang berlaku dalam hidup sepatutnya kita syukuri kerana kalau anda fikir balik, perkara itu lah yang bawa anda kepada siapa anda sekarang. Betul tak? Cer fikir sekejap…

Inilah yang jadi pada Cik Nor Ain Abdul Hamid, Rakan Kongsi kepada Seri Lady Empire Sdn Bhd yang mengeluarkan produk kesihatan wanita. Asalnya, beliau adalah seorang akauntan. Kerja dia ni bukan kerja biasa-biasa je ye… Tapi dia tak rasa kebebasan masa tu macam orang lain…

Apa tah lagi ibunya je lah yang terpaksa besarkan 7 orang anak perempuan lepas ketiadaan ayah.Ain h anya mampu tahan sebak kerana dia tak mampu nak tunaikan impian emaknya. Dan ini adalah moment paling bengang dalam dirinya.

Semuanya berubah bila dia ambil keputusan nak berniaga bersama rakan kongsinya. Berniaga kecil-kecil dengan sales hanya sekitar bawah RM30,000 kemudiannya semakin berkembang. Kemudian dia mahu berkembang lebih besar dan menjadikan bisnesnya lebih bersistem dan pada masa inilah dia terjumpa RichWorks dan mula sertai program RichWorks.

Alhamdulillah, dengan ilmu dan tindakan, beliau terus tekun bermentorkan dengan Dr Azizan Osman dan akhirnya dari Januari hingga Jun tahun ni beliau dah buat sales mencecah RM477 ribu berbanding hanya RM258 ribu pada tahun 2018.

Apa yang lebih manis, bila dia mampu bawa emaknya makan angin ke mana saja yang dia nak pergi. Dan tempat pertama dia bawa emaknya ialah ke Turki…

Bestkan kalau boleh buat macam tu? Jadi anak yang penuhi impian ibu bapa? Tapi sebenarnya berapa ramai yang mampu dari segi kewangan dan ada masa untuk penuhi impian ibu bapa? Ada yang sampai mereka dah tiada, tapi banyak impian mereka kita tak mampu tunaikan…? Sedih kan..?

Macam Cik Nor Ain, anda pun mesti ada sebab kenapa anda buat apa yang anda buat sekarang. Anda pun mesti ada sebab kenapa anda Nak Ubah Hidup. Betul betul?


Sebagai makluman, program Nak Ubah Hidup akan diadakan seperti di bawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>