Ads

Erti sebuah pengorbanan adalah sangat besar. Pengorbanan jemaah haji yang sedang wukuf juga tak kurang hebatnya. Ada antara mereka telah mengumpul duit untuk satu tempoh yang lama, demi nak menunaikan haji. Ada yang bekerja keras untuk memastikan mereka mampu menunaikan rukun kelima.

Pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail adalah di luar fikiran akal yang biasa, tapi sebagai hamba yang patuh dan taat dalam menunaikan perintah Allah SWT, beliau sanggup melakukan apa saja suruhanNya.

Dan setiap pengorbanan dan kesanggupan untuk melakukan sesuatu yang berat, yang kadangkala kita tak jelas pun apa hasilnya dan apa yang kita dapat, tapi kita percaya sekuatnya ianya adalah satu jalan untuk kita capai sesuatu, pasti ada balasan terbaik untuknya.

Sempena Hari Raya Aidil Adha ini, dan sempena ibadah korban yang kita lakukan sebagai satu Fardu Kifayah kami nak mengajak anda untuk berfikir sekejap tentang masa hadapan anda. Adakah anda dah puas hati dengan nkeadaan hidup sekarang? Sampai bila anda nak hidup pada level sekarang?

What if anda mampu nak juga menunaikan umrah dan haji pada tahun hadapan?
What if anda mampu nak menunaikan ibadah korban yang lebih besar jumlahnya?
What if anda mampu ada hidup yang lebih baik, dengan tahap kewangan dan bisnes yang lebih baik?

Apa yang anda sanggup korbankan untuk capai satu tahap kehidupan yang 10 kali ganda lebih baik dari apa yang anda ada sekarang?

Kadang-kadang, kita tak capai apa yang kita nak capai hanya kerana kita tak nak korbankan keselesaan yang kita ada sekarang, walaupun keselesaan tu sebenarnya tidaklah seberapa.
Tapi kita yang rasa keadaan hidup sekarang dah sangat memadai, sebab itu kita tak nak ubah apa-apa tanpa kita tahu dengan ubah cara kita bertindak, kita mampu capai sesuatu yang lebih baik.

Kami just nak anda ambil peluang di Hari Raya Aidil Adha ni untuk berfikir tentang masa hadapan anda. Jika anda rasa penting untuk anda dapatkan masa hadapan yang lebih baik, apa yang anda boleh korbankan.

Sanggup tak anda korbankan 3 hari dari seumur hidup anda untuk hadir ke Program Nak Ubah Hidup pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC), Setia Alam Shah Alam dan dapatkan ilmu bagaimana anda boleh tingkatkan hidup anda 10 kali ganda dan lakukan perubahan dalam hidup.

Ini panggilan terakhir untuk anda mendaftar kerana dewan sudah penuh.
Layari www.nakubahhidup.com

Nak Ubah Hidup (NUH)

nak ubah hidup

Salam Aidil Adha
Team RichWorks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>