Ads

Tengok orang lain berjaya dalam perniagaan yang diceburi, kita pun mulalah berangan nak ada perniagaan sendiri dan berjaya seperti mereka. Jangan risau, tak salah pun nak berangan macam tu.

Yang salahnya bila ramai yang nak berjaya dengan pantas dengan menggunakan ‘jalan pintas’! Pengalaman tiada, ilmu kurang, ingat senang ke nak berjaya dan bergelar seorang BOSS? Tak mudah beb… Yang kita nampak cuma kejayaan dia tapi hakikatnya..

Memang, kalau boleh semua orang nak jadi BOSS kan??? Sape tak nak jadi BOSS? Tapi ingat senang ke nak jadi BOSS? Tak semua orang mempunyai kualiti untuk menjadi seseorang pemimpin atau leader dalam sesebuah organisasi. Kebanyakan staf selalu beranggapan kalau merekalah yang jadi BOSS, mereka pasti buat begini, begini atau mereka takkan buat begitu, begitu.

So, pointnya kat sini… BUKAN MUDAH NAK JADI SEORANG BOSS… nak jadi BOSS ni kena ada macam-macam KUALITI dan JATI DIRI kena kuat. Ni semua orang anggap diri diorang BOSS dan bagi instruction sesuka hati. Bagi instruction TAK CLEAR pulak tu. So, what do you expect from those people whom you instructed if your instruction tu tak clear??? Semua orang pun boleh bagi instruction.

Tapi kalau kita expect untuk dapatkan hasil yang marvellous or excellent from people yang kita instruct tu, please lah bagi instruction CLEARLY! Janganlah setakat cakap dua tiga patah perkataan pastu expect orang tu tau semua benda.

bos mengajar pekerja

Nak jadi BOSS nie kena rajin luangkan masa untuk beri tunjuk ajar pada staff. Tapi ramai orang SILAP BESAR. Bile sebut je nak jadi boss, orang ingat nak bagi arahan jek. Banyak lagi beb benda nak kena ada kalau nak jadi BOSS….

Ni cabaran seorang BOSS lah kan.. tak kira lagi cabaran nak handle staf. Segarang-garang seorang BOSS pun diorang ada ketakutan yang diorang pendam jugak.

Masalah yang selalu dihadapi oleh BOSS ialah pekerja yang selalu bersilih ganti… berhenti… samada tidak berminat dengan kerja ataupun gaji yang tidak mencukupi.

Ini antara KETAKUTAN anda sebagai seorang BOSS. Kenapa kebanyakkan BOSS takut nak hire pekerja tetap?

  1. Bila BOSS dah menurunkan segala ilmu kepada pekerja… BOSS takut jika pekerja berhenti dan berniaga. (Takut kena cantas)
  2. Takut pekerja buat job luar di kedai dan menganggu proses kedai yang sedia ada. (Takut staf tak perform)
  3. Susah nak handle maklumlah pekerja berkelayakkan degree dari luar negara… nak tegur… ditegurnya BOSS balik. (Takut tak boleh handle staf)
  4. Jika terlalu rapat dengan pekerja…. susah jugak nak tegur… dah jadi macam kawan-kawan. Datang lambat ke datang awal ke.. hilang dari tempat kerja ke… semua tu bermasalah nak nasihat… dilawannya BOSS tu balik. (Takut staf pijak kepala)

Antara luahan BOSS jugak:

Boss marah

Jangan melawan BOSS (bila kena tegur pasal kerja)

– Jangan bebas sangat bersuara (buat macam member-member dan tak respect BOSS)

Jangan dengki dengan staf lain

– Jangan bodek BOSS(BOSS tak tak nak dengar macam mana kau buat kerja, yang penting siap)

– Bersyukur dengan apa yang ada

Jangan bagi BOSS buat kerja staff

– Think like a BOSS (bukan fikir pasal sales semata, tapi kos untuk run company kena fikir jugak)

TAKUT pulakkan lepas baca ni? TAKUTNYA jadi seorang BOSS. Tanggungjawab besar tau.. bukan main hentam je jadi BOSS ni. Pengurusan Sumber Manusia ni adalah perkara yang objektif, bukan subjektif. Bila melibatkan Pengurusan Sumber Manusia ni, kena kurang libatkan isu hati dan perasaan tu.. kalau tak memang tak selesai masalah ni.

Tapi memang tak ada HARAPAN ke untuk anda dapatkan jalan penyelesaian? Tuan Nasrul akan bantu anda permudahkan dan faham tentang pengurusan sumber manusia antaranya:

  • Macam mana nak conduct sesi interview yang betul.
  • Macam mana nak nilai samada calon yang kita cari tu adalah staf yang tepat untuk bekerja di syarikat anda.
  • Apakah potongan dan bayaran yang wajib untuk majikan buat.
  • Pemahaman mudah mengenai Akta Kerja 1955.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>