Ads

Mungkin bila orang cakap bisnes adik beradik ni mudah nak handle, satu mak kan? Mesti mudah nak faham antara satu sama lain. Betul betul? Tapi bagi pemilik tudung sarung terkenal – Loving Hijab, Puan Zarina dan Tuan Firdaus pemilik Wardrobe Couture Sdn Bhd ini, bagi mereka bekerja adik beradik ni ada cabarannya.

Cabarannya adalah pada mentaliti yang berbeza, pada tahap ilmu yang berbeza dan pada tahap tindakan yang berbeza. Nak allignkan semua ni tak mudah…hanya yang buat bisnes dengan adik beradik yang tahu dan rasa semuanya.

Itu belum lagi masuk cabaran dari segi nak menguruskan masa untuk bisnes dan hidup sehari-harian. Cabaran nak maintainkan bisnes bukan satu yang senang dan sebab itu Puan Zarina dan Tuan Firdaus ini sangat komited nak belajar dari mentor yang mereka dah nampak result dalam menghasilkan usahawan yang berjaya. Kalau adik beradik ni pun takkan boleh faham kalau anda tak belajar menuntut ilmu. Bagi Puan Zarina, dia dah mula belajar semenjak tahun 2014 lagi! Baginya, ilmu sangat penting untuk menguruskan bisnes mereka. Kalau tiada ilmu, porak peranda jadinya.

Jika anda seorang usahawan, ada bisnes sendiri dan berniaga…especially yang ada bisnes keluarga, bisnes suami isteri, yang dah lama berbisnes tapi sales bisnes masih biasa-biasa, nak capai RM1 juta setahun pun macam susah, atau nak maintainkan sales setiap bulan pun sangat struggle, anda boleh tonton sharing dari Puan Zarina Zahari dan Tuan Firdaus Zahari ini…dan anda dengar pesanan dari mereka nanti.

Kalau dengan tindakan mereka komited berguru boleh bantu mereka buat sales mencecah RM5 juta setahun, kenapa anda tak boleh capai kejayaan yang sama? PM kami kalau anda nak tahu macam mana korang boleh mulakan langkah pertama nak capai kejayaan dalam bisnes sama macam Puan Zahari dan Tuan Firdaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>