Ads

“Saya berasal dari keluarga miskin, tinggal di Flat PPRT Cheras. Ayah saya bekerja kerajaan dan menjadi imam masjid untuk tampung hidup kami sekeluarga. Emak saya pula buat pendapatan sampingan dengan jadi driver van sekolah. Baju harian, kami 5 beradik pakai turun temurun. Nak beli baju sekolah pun guna duit Baitulmal.”

Serius sentap baca cerita ni. Kadang-kadang kita nampak budak flat, kita mudah nak judge tapi kita tak tahu struggle mereka. Tapi itulah yang buatkan bro yang helok sangat rupa paras ni…ni start berniaga.

Bermula dengan tonton video Dr Azizan Osman di YouTube pada tahun 2015 dia mula bisnes kecil-kecilan. Hajat hati masa tu, nak kumpul duit nak kahwin!

Tapi….katanya ciput sangat hasilnya. Kalau terus nak berniaga macam tu, lambat lah nak makan nasi minyak. Terbakar dengan results #AnakDidikDrAzizan di YouTube menyebabkan dia mula hadir program bermula pada tahun 2016.

Sekarang dia merupakan CEO kepada Junni Beauty. Kalau dulu masa mula berniaga sales setakat RM10 ribu sebulan tapi sekarang dia dah boleh buat RM 1.2 juta pada tahun 2019!

Amacam? Ada tak antara anda yang dah berniaga 3 tahun tapi tak mampu nak buat RM1 juta sales lagi? Nak tunggu bila beb…?

Klik www.richworks.com/wasap untuk konsultansi bisnes secara PERCUMA

#ResultsMatters

#ResultMMMSaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>