Ads

Bayangkan dalam satu kampung rumah orang lain semua ada bekalan elektrik, rumah anda je yang tak ada sehingga terpaksa menumpang rumah jiran untuk gosok baju sekolah?


Dan bayangkanlah hidup tak ada duit sehingga terpaksa makan jagung dan ubi rebus sebagai alas perut.

Apa perasaan anda?


Ini kisah benar yang dilalui Tuan Mohd Saiful Mad Sahirun suatu masa dulu yang menyebabkan dia rasa bengang gila dan mula bercita-cita nak berniaga.

Dia ni berasal dari Semporna, Sabah juga pernah bekerja di sebuah restoran terkenal di Kuala Lumpur tapi dengan gaji sekitar RM1800 sebulan, nak kirim duit kat mak ayah pun tak mampu bro.

Konon nak start berniaga, tapi masa mula-mula tu, jual air setengah balang pun tak laku.


Dulu, raya pun tak mampu nak beli baju baru untuk diri sendiri. Alhamdulillah sekarang dah mampu beli baju untuk seluruh keluarga.


Tapi lain jadinya lepas dia hadir ke Program Millionaire Marketing Mastery pada November 2018.

Lepas tu je bisnesnya meningkat bila dia gunakan teknik yang Dr Azizan Osman kongsikan dalam Program Millionnaire Marketing Mastery. Sekarang beliau juga dah ada staf yang jaga gerainya dan juga memiliki 11 ejen.

Baru-baru ini dia terima anugerah Usahawan Lelaki Paling Aktif oleh Kelab Usahawan Semporna.

Ada yang membaca ni rasa nak tahu apa yang Tuan Mohd Saiful belajar di Program Millionnaire Marketing Mastery sehingga mampu ubah hidup dia?

Klik www.richworks.com/wasap untuk konsultansi bisnes secara PERCUMA.

Ads

One comment

  • Air Balang
    Air Balang
    Reply

    Tahniah tuan sebab berjaya mengubah hidup dengan menjual air balang. Buktikan kepada semua orang, menjual air balang juga suatu bisnes yang menguntungkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>