Ads

Kalau korang tengok jenama Sambal Garing Che Nor yang dah meletop dalam industri sekarang, jangan ingat senang dia nak capai kejayaan tu. Jangan ingat dia capai semuanya sekelip mata. Korang kena baca interesting sharing perjalanan Pengasas Sambal Che Nor dari tidak ada apa-apa tahun 2010 dan kini capai RM1 juta sebulan dibimbing oleh Mentor Usahawan, Dr Azizan Osman. RM1juta sebulan?

Ya! Amacam? Kau orang dah biasa capai RM1 juta sebulan kan? Tapi untuk usahawan kecil ini dan hanya bisnes sambal ikan bilis, ini permulaan yang baik di saat keadaan pasaran dan ekonomi yang mencabar…..

Baca sharing beliau sekarang dan jangan lupa share kisah ni dengan rakan-rakan bisnes anda. Dan jika anda nak tahu macam mana anda boleh tingkatkan jualan dan besarkan perniagaan sehingga 10 kali ganda dalam tempoh yang singkat, anda boleh PM team kami sekarang >> Disini

Kisah Chenor & DAO sama Kisah Dangal Aamir Khan

Sama tang mana tu ? Korang tentukan sendiri kat mana yg sama tu k..Kalau korang pernah tengok Filem Dangal tu , Chenor 10 kali tengok, 3 kali kat wayang. 7 kali tengok kat Astro kot…

Dangal ni mengisahkan seorang ayah yang besarkan anak pompuan dia jadi seorang ahli gusti. Dia didik, dia disiplinkan dari kecik .Dia latih ikut cara dia. Bila dah pandai, dah menang banyak pingat.

Anak dia berjaya jadi Atlit Negara Waktu jadi Atlit, si Ayah Aamir Khan ni tadi dah tak dapat nak melatih anak dia lagi , di sekolah sukan , anak dia mula terdedah pada distraction yang buat anak dia hilang fokus dan besar kepala , berlagak Anak dia juga dilatih oleh jurulatih yang tak tahu apa kekuatan anak dia sedangkan dia yang membesarkan dari kecik dan melatih dari kecik , dia lebih tahu apa yang terbaik yang akan buat anak dia menang setiap kali perlawanan.

Sampai lah satu masa , anak dia asyik kalah dalam perlawanan dan mula merasa rindu kepada cara latihan ayah dia dan timbulnya rasa menyesal dalam diri dan ada satu babak yang dia call Abah dia tu memangg bapak sedih tau..

Korang 10 kali Chenor menangis berderai part tu. Lepas tu , abah dia dtg ke tempat dia belajar , dan mula melatih dia semula mengikut cara abah dia dan kali ni dia memang betul fokus dan komited, akhirnya abah dia yang didik dan bina karakter dia daripada kecik. Datang sebagai penyelamat , sentiasa ada bila mana dia memerlukan.

Dan long story short , dia berjaya menang pingat emas untuk olimpik waktu tu. walaupun banyak dugaan terpaksa ayah dia hadapi semasa perlawanan dia.

Ok Fine. Apa yang sama sekarang ni ??

Apa yang sama antara kisah pembelajaran Chenor dgn Filem Dangal ialah :

  1. Chenor memang dicungkil potensi oleh Dr Azizan Osman sejak tahun 2010, walaupun bukan secara dekat, Doc pun tak kenal Chenor pun waktu tu, tapi disebabkan waktu tu Chenor memang fokus dengan setiap apa yang Doc ajar, budak mentah, masih kosong belum dicemari oleh macam-macam mazhab, so Chenor mampu absorb dengan mudah semua ilmu yg Doc ajar kan pd wktu tu. Dan hebatnya Chenor , Chenor terus apply kan semua ilmu yg Doc ajar tu dalam pelbagai bisnes yg Chenor buat. Satu persatu bisnes Chenor buat waktu tu Alhamdulillah sukses dengan ilmu marketing yg Doc ajar.
  2. Sebelum Bisnes Sambal Che’Nor ni Chenor ada pernah jadi ejen takaful insurans, pernah bukak kedai jeruk, pernah jadi Health Planner Coway , pernah jadi Stokis Kolagen, dan lepas tu baru bukak restoran Chenor Cendol Madu dan seterusnya Bisnes Sambal Chenor bermula. Lepas tu Chenor mula sukses satu persatu , dan Chenor mula alpa dan lupa pada guru .
  3. Walaupun ada cabaran-cabaran yang datang, Chenor rugi sana sini, sales tak naik, pun masih tak mahu gi jumpa guru untuk belajar . Mujur lah Chenor ni bukan lah jenis belajar dengan banyak2 Guru. Cuma nya Guru yg satu tu, segan nak pi belajar balik, rasa macam tak tau nak mula belajar dari mana.

Sampai lah rasa penyesalan tu sampai. Chenor menyerah diri semula kepada Doc sebagai salah seorang Titanium Circle Members, Alhamdulillah diterima masuk.

Seminar Millionaire Marketing Mastery (MMM) pertama Chenor adalah Mac 2018 Ya Allah, jauh nya beza dengan ilmu 8 tahun dulu. Kenapa lah Chenor boleh fikir yang Dr Azizan Osman akan ajar benda yang sama? Of coz la tak sama kan?!

Semua benda pun berubah dengan pantas !! Sekali lagi , Chenor kena hentam dgn MMM Disember 2018 yang memang Superb giler !! Buktinya Januari 2019 , Sales Sambal Chenor cicah RM1 juta sebulan tu.

Salah satu yg best tentang Titanium Circle ialah, banyak kelas RichWorks kami boleh masuk percuma berulang kali. So sekali lagi Chenor hadiri kelas MMM yg paling terkini, Mac 2019. Kali ni Chenor bawak 2 orang staff Marketing Chenor sekali , dan 3 orang stokis bersama.

Mana pernah ’samaaaa jeee’ content kelas Doc , setiap kali pun mesti ada kelainan. Kali ni yg paling best ialah kita belajar tentang Copywriting, Doc ajar Copywriting??

Yea !! And sangat power beb ! Sbb Doc sendiri memang kita kenal sangat hebat menuli , sangat hebat telling storie , rasanya koleksi Story Doc ada beribu kot.

Penulisan yang sentiasa memukau memang kepakaran Doc Terbukti sekali lagi Mac 2019, bulan lepas , Chenor dapat capai sales RM 1 juta lebih lagi satu bulan tu !! Dan yang bestnya kali ni, Sales kita kali ni, semua stokis yg datang MMM , semua pun perform sales yang paling tinggi.

Doakan Chenor capai target untuk April 2019 pulak k !! Chenor pun akan doakan you all semua yang membaca ni Apa point dia kat sini ?

Point dia, mentor / coach biar satu je tapi pastikan yg satu tu yang terbaik, bukan terbaik untuk semua orang, cukup beliau terbaik untuk diri mu. MMM akan datang Chenor pun tak tau bila lagi.

Tapi yang Chenor tahu paling dekat sekali, RichWorks ada 10x Grow Your Business (GYB), pada 4 & 5 Mei ni di Menara PGRM Cheras . Khas untuk mereka yang dah ada bisnes, tapi tak boleh nak grow atau anda tak tau macam mana nak grow kan 10 kali ganda.

InshaAllah Chenor wajib pergi dan akan bawak 20 orang stokis dan ejen kali ni.

Credit: Hasil tulisan Puan Aida Aznita – Pemilik Sambal Garing Che Nor

#Teamrichworks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>