Apa Kata Mereka IMKK

“Life is tough!” Kata mamat ni.Aku bukan macam kau, lahir-lahir je kaya..”Kata minah ni.Betul…..Tapi hidup tak sepatutnya susah selamanya. Allah itu tak kejam, Dia akan bagi nikmat kepada mereka yang berusaha.Ada orang cepat berjaya dalam hidup.Ada orang lambat sikit. Yang membezakannya ialah ilmu dan tindakan yang dibuat.Kami dah tengok terlalu banyak hidup susah, merempat, merana, derita siksa, berubah jadi jauh lebih baik sehingga boleh membahagiakan orang lain disekeliling sepanjang 10 tahun Richworks ditubuhkan.Semunya bermula dengan langkah pertama di IMKK. Tonton jap video ni dan share kan dengan semua yang nak ubah hidup jadi lebih baik.Final call untuk anda yang nak hadir ke IMKK terakhir dari 2-4 November 2018 ini. #ThisIsTheEnd#LastIMKK#IMKKNovember

Posted by Azizan Osman on Ahad, 30 September 2018

Life is tough! Ya betul, hidup ini banyak cabaran yang perlu ditempuhi. Kalau tak kuat, anda dah lama jatuh duduk tersungkur. Tapi sampai bila nak menangisi nasib tu? Anda perlu bangun dan berjuang.

Begitu juga dalam dunia perniagaan. Sudah menjadi adat, perniagaan yang diusahakan pasti ada pasang surutnya. Sama ada kita kuat atau tidak untuk terus berjuang bagi memastikan perniagaan itu terus kekal dan berdiri kukuh, ia terpulang kepada diri sendiri. Ada orang cepat berjaya dalam hidup. Ada orang lambat sikit. Yang membezakannya ialah ilmu dan tindakan yang dibuat. Cepat atau lambat.

Salah seorang Titanium Circle, Tuan Sudirman Abdul Rahman, founder Rizkifajar Sdn Bhd yang menghasilkan produk In3tree ini pernah mengurung diri selama 3 bulan di rumah kerana mempunyai masalah dalam perniagaan. Dan disebabkan itu jugak, berat badannya turun mendadak sebanyak 6 kilogram. Menurutnya, ada sesuatu yang beliau masih tercari-cari tapi tak jumpa-jumpa! Apakah perkara yang dicari itu? Tonton perkongsiannya sekarang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>