Ads

Ramai orang kat luar sana yang hidup mereka serba tak kena, tak tentu hala walaupun ada bisnes..Sebab apa? Mungkin sebab tak tahu mana nak cari ilmu yang betul dan tak ada orang yang pimpin mereka.

Bila cakap pasal susah ni, mesti semua orang pernah merasa susah..dan susah tu semuanya berbeza-beza. Sama macam pasangan ni, mereka pun ada kisah susah yang nak dikongsikan pada anda..

Orang cakap, ada bisnes ni dah kira senang..at least boleh bagi makan anak bini lah katanya, daripada tak ada apa-apa. Tapi, macam mana kalau bisnes mereka bina selama ni hampir ditutup dan hampir dijual?

Kalau korang tak boleh bayangkan, itulah yang jadi pada pasangan Puan Shahidah Ayoob Angullia dan Tuan Shaik Mohamed Shaik Jaafar yang berasal dari Singapura dan merupakan pemilik kepada Ilham Child Care..

Nak berniaga di Singapura ni tak senang macam berniaga di Malaysia ye gais..Sampaikan tak tahu ke mana jalan yang mereka perlu pilih supaya boleh selamatkan tadika yang hampir tutup tu. Sedih tau!

Lepas Puan Shahidah dapat tahu tentang Dr Azizan Osman, dia terus semangat nak pergi walaupun Tuan Shaik masa tu dalam keadaan lepas pembedahan..Kata Tuan Shaik, ikutkan mula-mula tu hanya meneman isteri.

Entah kenapa, daripada kali pertama datang ke program RichWorks dan melihat kesungguhan Dr Azizan Osman mengajar buatkan pasangan ni jatuh cinta dengan ilmunya. Tak ada sikit pun rasa menyesal, malah syukur diucap mereka sepanjang masa..

Hasil usaha Puan Shahidah dan Tuan Shaik yang bersungguh-sungguh dan komited, mereka akhirnya menjadi salah seorang #AnakDidikDrAzizan walaupun ada je halangan untuk mereka..

Tak lama lepas tu, tadika mereka yang hampir ditutup dan dijual lepas bertahun bina terselamat..Sejak tu, mereka berdua tahu, ilmu dan mentor yang mereka dapat bukannya satu yang sia-sia.

Memang betul..takkan ada orang yang mampu ubah nasib seseorang melainkan dia ubah nasibnya sendiri. Setuju ke setuju? Berapa ramai antara anda terinspirasi dengan kisah usahawan pasangan dari Singapura ni?

Kalau anda kenal sesiapa yang nakkan ilmu marketing macam yang Puan Shahidah dan Tuan Shaik dapat? Team kami boleh bantu anda! Caranya? Reply “NAK ILMU” sekarang..

#TeamRichWorks
#NUH2019
#InspirasiUbahHidup
#ResultMatters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>