Ads

Kalau anda nak tahu, Dr Azizan Osman dah bimbing usahawan kecil dan sederhana yang BBNU (Bisnes Baru Nak Up) sejak 2008 dan dia sendiri sebenarnya nak sangat support Dasar Keusahawan Nasional 2030 (DKN 2030) yang baru Tun Mahathir Mohamad dan Menteri Pembangunan Usahawan lancarkan baru-baru ini kerana dia sangat percaya ia amat penting untuk bina bangsa usahawan terutamanya bangsa kita yang jauh ketinggalan!

Membina dan membimbing usahawan terutamanya usahawan kita adalah passion Dr Azizan Osman selama 11 tahun melalui RichWorks ni! Bukan seorang tapi beratus ribu orang yang dah pernah hadir ke seminar-seminar anjuran RichWorks! Insha Allah 30 Ogos-1 September 2019 ini lebih 10,000 orang akan hadir ke program 3-hari Nak Ubah Hidup#10XIMKK.

Dr Azizan Osman suka lihat usahawan yang beliau bimbing naik dari kosong sehingga capai sales juta-juta setahun malahan ada yang boleh capai sales jutaan Ringgit dalam tempoh 3-6 bulan setahun. Mereka ini tidak ada kroni untuk dapatkan projek, most of them bukan ada family business, boleh kira dengan jari yang ada family busines dan dimana anak-anak perlu teruskan legasi.

Usahawan yang terdiri dari mereka yang mendapat coaching dan mentoring secara terus dari Dr Azizan Osman dalam kumpulan Titanium ini ada yang membaca dan menulis pun tak reti, yang tak masuk universiti pun ramai sekali, yang tak habis sekolah pun ada tapi mampu buat lebih RM10 juta setahun!

Adalah beberapa yang ada Diploma, Degree, MBA dan PhD selain dari mereka yang terlibat dalam bidang profesional seperti Medical Doctor, Engineer dan Lawyer, mereka bagus dalam bidang mereka tapi mereka tidak banyak ilmu untuk kembangkan bisnes mereka…..

Jenis bisnes apa yang Dr Azizan Osman dah coach selama 11 tahun ni? Macam-macam ada! dari Jeruk ke Air Jus Mangga, dari Produk Kecantikan, Fesyen, Gadjet dan Accessories ke Kesihatan, dari Kilang Minyak ke Kilang Rempah dan kilang makanan/minuman, dari bisnes kek ke bisnes kuey tiaw, bisnes daging, popcorn, klinik kesihatan, vaksin dan hardware serta hiasan dalaman, pembinaan dan kedai tayar termasuk hotel dan resort, wedding dan catering…..

Semuanya dan banyak lagi jenis bisnes, Alhamdulillah mengalami peningkatan jualan untuk tahun ke tahun….


Cuba anda tengok summary jualan mereka dari Januari-Jun 2019!

  1. Jumlah kehadiran ahli Titanium Circle/Premier ke Inner Circle Meeting (ICM) Terengganu- 169 pek.
  2. Jumlah Jualan Januari – Jun 19 seperti laporan yang dihantar oleh ahli Titanium adalah- RM 352, 820,717.41 (RM352.82 juta)
  3. Jumlah Jualan tahun 2018 seperti laporan yang dihantar oleh ahli Titanium ialah:RM 597,608,706.23 (RM597.6 juta)

Seandainya jumlah jualan Julai-Disember 2019 seluruh ahli Titanium dapat kekal sama seperti jualan RM352.82 juta (Januari-Jun 2019), Insha Allah jumlah jualan ahli Titanium 2019 adalah lebih RM750 juta dibandingkan dengan jumlah jualan 2018 adalah pada RM597.6 juta.

Kategori bisnes berdasarkan jumlah jualan dari Januari hingga Jun 2019:

Jadi? Apakah agaknya faktor peningkatan bisnes mereka di kala keadaan ekonomi dan kuasa membeli yang lemah? Di kala banyak bisnes dan kedai tutup? Anda rasa? Apakah faktor yang menjadi kunci peningkatan mereka? Takkan mereka ni buat bisnes tup tup naik macam tu sahaja kan?

Siapa lagi yang nak ubah hidup di masa akan datang, bisnes dan tahap kewangan mereka dengan bina bisnes yang berjaya?

Pastikan jumpa nanti di program 3-hari Nak Ubah Hidup #10xIMKK pada 30 Ogos 2019-1 September 2019!
Layari www.NakUbahHidup.com

#azizanosman
#MentorUsahawan
#ResultTitan
#resultmatters
#MenteriPembangunanUsahawan

3 comments

  • Ikhwan
    Ikhwan
    Reply

    Terima kasih atas perkongsian tuan Azizan Othman.

  • MUHAMMAD FITRY BIN JAMIL
    MUHAMMAD FITRY BIN JAMIL
    Reply

    SAYA NAK UBAH HIDUP !!!

  • Haslina binti Alias
    Haslina binti Alias
    Reply

    Terima kasih Dr Azizan Osman diatas perkongsian yg diberi.. Cukup bermakna buat saya yg semakin lemah mengharungi liku2 dlm perniagaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>