Ads

Syukur Alhamdulillah, pada saat anda membaca artikel ini, anda masih diberikan kemampuan dan kekuatan untuk meraikan 17 Ramadhan. Hari ini adalah hari yang istimewa bagi umat Islam, Hari Nuzul Al-Quran di mana hari memperingati peristiwa penurunan Al-Quran kepada Nabi Muhammad SAW.

Apa yang kita dapat pelajari ialah, proses penurunan Al-Quran itu sendiri adalah secara berperingkat. Dan, proses penyampaian ajarannya kepada semua umat Islam di zaman Nabi Muhammad SAW, hingga ke sekarang juga diadakan secara berperingkat..bukan sekali serentak.

Jika penurunan kitab suci Al-Quran dari Allah SWT kepada Baginda Rasulullah SAW juga ada peringkat-peringkatnya, sehingga mampu membawa perubahan kepada umat Islam sehingga ke hari ini, begitu jugalah proses yang perlu kita lalui untuk ubah hidup.

Tepat sekali…ramai orang cakap nak ubah hidup. Masa bulan Ramadhan tahun lepas, ramai yang dah berazam…”Raya tahun hadapan, mesti jadi yang lebih baik..” malangnya dah hampir nak raya tahun ni…hidup masih macam tu jugak.!

Anda tak hairan ke, bila dekat-dekat raya je, ada banyak iklan pinjaman wang keluar di media sosial rasmi dan jugak ‘media tak rasmi’ seperti di batang-batang pokok, tiang letrik, selit kat pintu-pintu pagar dan pintu pejabat…faham ke tak ni?

Sebab pihak peminjam ni tahu, di musim perayaan inilah ramai orang akan terdesak nak menyambut hari raya sebaiknya, dan mereka tak ada sumber lain yang boleh dapatkan duit secepat mungkin – melainkan dari sumber-sumber peminjam macam tu..

Yang peliknya, dari musim raya tahun lepas, sehingga musim raya tahun ini..tak ada lah pulak usaha yang nak dibuat untuk bantu tingkatkan tahap kewangan, ubah tahap hidup menjadi lebih baik, perbaiki bisnes supaya menjadi lebih berhasil dan sebagainya…masih juga buat tindakan yang sama, masih juga dengan tahap ilmu yang sama…apatah lagi dengan fikiran, dan cara kerja yang sama.

You see ye…tuan-tuan and cik puan cik puan, yang kami hormati sekalian, kami tak cakap kosong bila kami katakan, ramai sangat peserta yang datang ke Program RichWorks yang mampu ubah hidup mereka menjadi lebih baik hasil dari ilmu dan tindakan yang mereka buat, dan Alhamdulillah ramai yang capai apa yang mereka nak capai dalam masa sekejap sahaja..tak perlu tunggu bertahun-tahun.

Kami just nak inform anda, Pada hari Jumaat ini – 24 Mei 2019, pukul 8.00 am, kami akan membawakan kepada anda Talk Show Nak Ubah Hidup di Facebook Group Eksklusif – Nak Ubah Hidup di mana tetamunya ialah seorang bekas pemandu lori buah dari utara ke Pasar Selayang…jadi pemandu lori je sebab study tak habis.

talk show nakubahhidup

Tuan Mohd Syafiq Hashim akan kongsikan macam mana beliau boleh UBAH HIDUP dari pemandu lori buah sehingga memiliki perniagaan yang dikenali sebagai Paksu Daging BMD. Dan selepas komited hadir ke Program kami..beliau kini dah mampu buat sales mencecah RM6.6 juta pada tahun 2018. Tu diaaa!

Tak pernah ada syarat tertentu untuk ubah hidup melainkan anda hanya perlu komited bertindak menggunakan ilmu yang anda dapat dan bukan sebarang ilmu, tapi ilmu yang terbukti dan yang dah bantu ramai orang lain untuk ubah dan perbaiki hidup.

Jangan lupa, Jumaat ini tepat pukul 8.00 pagi bersama kami di Talk Show Nak Ubah Hidup – bersama tetamu kami “Pak Su Daging buktikan dari pemandu lori pun mampu anda bisnes dengan jualan RM6.6 juta setahun” di Facebook Group Nak Ubah Hidup.

Klik SINI untuk sertai Facebook Group Nak Ubah Hidup dan save tarikh ini 24 Mei 2019 – 8.00am di kaledar anda supaya tak terlepas. Jangan lupa pi habaq kat kawan-kawan jugak, untuk mereka sama-sama tonton.

Salam Nuzul Al Quran untuk semua.
Salam 17 Ramadhan.

Team RichWorks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>